četvrtak, 21. srpnja 2011.

Tortice s visnjama

Vrijeme pripreme 2sata

PRHKO TIJESTO
16 dag brasna
10 dag maslaca
6 dag secera u prahu
0,4 dl kiselog vrhnja
2 kom zumanjaca
1 limun

NADJEV OD VISANJA
60 dag visanja
8 dag secera
8 dag ljesnjaka
0,1 dl chery brandija

KREMA OD VANILIJE
2,5 dl mlijeka
2 kom jaja
3 dag brasna
1,5 dag gustina
9 dag secera
2 kom vanilij-stapica

PRIPREMA
Prhko tijesto-Od brasna,maslaca,secera,vrhnja,zumanaca i limunove korice zamjesimo prhko tijesto i stavimo na hladno mjesto bar 2 sata.
Nadjev od visanja-Ociscene visnje(bez kostice) se pirjaju uz dodatak secera i Chery brandija. Visnje trebaju ostati citave,pa kad se one ohlade, dodaju im se sjeckani przeni ljesnjaci.
Odmoreno se tijesto razvalja na pobrasnjeloj povrsini na debljinu od 3mm, obloze se njime okrugli kalupici i pece se u pecnici 10min.
Krema od vanilije-Mlijeko se prokuha sa stapicem vanilije i polovicom secera. U posudu se pjenasto izmijesa secer sa zumanjcima pa se doda brasno i gustin. Prokuhano mlijeko ulije se na zumanca s brasnom i secerom i postupno se zagrijava dok smjesa pocne polako kuhati. Nakon nekoliko minuta laganog kuhanja, u kremu se umjesa cvrsto istucen snijeg od bjelanjaka.
Pecene i ohladjene se tortice napune kremom od vanilije,a na nju se posloze visnje. Od bjelanjaka i secera istuce se cvrsti snjeg te se njime premazu tortice, vrati se u pecnicu zagrijanu na 250 stupnjeva i zapece dok snijeg dobije rumenu boju. Po zelji ukrasi se visnjama ili mljevenim ljesnjacima.

Nema komentara:

Objavi komentar